Компанія «Агропродсервіс» стала найбільшим реалізатором насіння озимої м’якої та твердої пшениці у 2021 році.

Найбільшим реалізатором насіння озимої м’якої та твердої пшениці є підприємство «Агропродсервіс», яке сертифікувало на продаж в Україні 5,2 тис. т. Їх частка у загально сертифікованому насінні склала 4,2%.

Про це повідомили в Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» (http://www.iae.org.ua/presscentre/archnews/3313-na-rynku-kondytsiynoho-nasinnya-ozymoyi-pshenytsi-pid-urozhay-2022-roku-zberihalasya-ekspansiya-produktsiyi-inozemnoyi-selektsiyi-oleksandr-zakharchuk.html).

«Характерною рисою 2021 року на ринку кондиційного насіння озимої пшениці в Україні були підвищення попиту за рахунок збільшення його споживання холдинговими компаніями та великими й середніми товаровиробниками; продовження щорічної експансії іноземної селекції, яка витісняє вітчизняну, а також низький рівень продажу кондиційного насіння у порівняння з країнами ЄС та іншими світовими лідерами», – зазначив завідувач відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Олександр Захарчук.

Найбільше кондиційного насіння вітчизняної селекції виробляють у Харківській (17,4 тис. т), Дніпропетровській (11,6 тис. т), Одеській (10,7 тис. т), Полтавській (9,4 тис. т) та Київській (5,4 тис. т) областях.

Найбільше кондиційного насіння іноземної селекції виробляють у Тернопільській (16,2 тис. т), Хмельницькій (9,9 тис. т), Київській (3,9 тис. т) та Запорізькій (3,3 тис. т) областях. На Київщині найбільше сертифікованого іноземного насіння із за кордону – 1,1 тис. т, тобто 73 % від загального обсягу ввезеного насіння іноземної селекції.

«Для нашої компанії насінництво – пріоритетний напрямок, – зазначає генеральний директор Андрій Баран. – Бо від якісного посівного матеріалу все решта – похідне».

Для довідки: компанія «Агропродсервіс» вже 18 років підтверджує свій статус елітнасінгоспу.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Компанія «Агропродсервіс» стала найбільшим реалізатором насіння озимої м’якої та твердої пшениці у 2021 році.”