У компанії «Агропродсервіс» запровадили унікальну технологію годівлі молочних телят

Сучасну спеціалізовану автоматичну напувалку встановили на відгодівельному комплексі ПАП «Агропродсервіс», що в Купчинцях Козівського району. Це так звана «Кормомама» – перша у нашому регіоні. Завдяки устаткуванню добовий приріст телят становитиме до 1200 грам на добу.

«Кормомама» дає можливість випоювати телят молоком за допомогою своєрідної соски (дійки). Молоко подають малими порціями і за чітко регламентованої температури. Стежать за процесом автонапувалки через комп’ютер. Таку техніку нині застосовують на багатьох європейських фермах.

Устаткування – іспанського виробництва. Монтаж, підготовку до роботи автонапувалки здійснював представник фірми-виробника пан Елісео. До речі, цей метод випоювання телят дуже поширений в Іспанії та Італії, країнах, які є лідерами з виробництва яловичини в Європі.

У ПАП «Агропродсервіс» планують забирати телят від корів на 10–14 день після народження. Це дасть змогу збільшити реалізацію товарного молока. Скуповуватимуть їх також у фермерів, а групове утримання, що також важливо, забезпечуватимуть на відгодівельному комплексі у Купчинцях. До речі, технічні можливості «Кормомами» такі, що одночасно можна буде випоювати до ста двадцяти телят.

Після проведеного експерименту в «Агропродсервісі» переконалися в ефективності цієї технології і розраховують на те, що завдяки груповому утриманню телят та випоюванню замінником молока з цього устаткування, отримуватимуть приріст живої ваги у 1100–1200 грамів на добу. Водночас спеціалісти вивчатимуть замінники молока і від інших виробників, з різними пропорціями жиру та білка, аби досягати ще вагоміших результатів.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “У компанії «Агропродсервіс» запровадили унікальну технологію годівлі молочних телят”