ПАП «Агропродсервіс» – лідер ринку насінництва в Україні

ПАП «Агропродсервіс» – лідер ринку насінництва в Україні

Насінництво – пріоритетна галузь компанії «Агропродсервіс». В 2004 році одержавши статус насінелітгоспу, в господарстві розпочато серйозний розвиток насінництва.

Асортимент сортів насіння, який пропонує компанія є різноманітним, що задовольняє потреби та бажання будь-яких с/г товаровиробників. Всі сорти є потужними і стабільними, з високим потенціалом продуктивності. Серед різноманіття представлених сортів є як новинки, так і перевірені часом популярні сорти. Адже, відділ насінництва слідкує за тенденціями розвитку вітчизняної та зарубіжної селекції і одразу ж планує впровадження нових перспективних сортів у власне насінництво.

Для ведення насінництва та доробки насіннєвого матеріалу ПАП «Агропродсервіс» володіє всіма наявними ресурсами.

Насамперед, гордістю компанії є колектив досвідчених та кваліфікованих агрономів, справжніх фахівців у сфері агрономії, зокрема насінництві. Адже, загальна площа насіннєвих посівів господарства становить біля 6,0 тис. га, що потребує серйозного і дбайливого відношення до даної справи.

Важливим фактором у вирощуванні високоякісного посівного матеріалу є родючі ґрунти, сучасні інтенсивні технології вирощування с/г культур, які включать збалансоване живлення і комплексний захист рослин.

Доробка насіння здійснюється спеціалізованим заводом «Cimbria» виробництва Королівства Данії, який розпочав роботу в 2012 році. Насіннєво-очисний комплекс проводить очищення і калібрування насіння, доводячи посівний матеріал до найвищих посівних кондицій. Виробнича потужність даного комплексу 360 тонн/добу, що в повному обсязі задовольняє потреби господарства по доробці насіннєвого матеріалу всіх с/г культур.

Насінництво 2

З кожним роком збільшується кількість нових сортів з якими ведеться насінництво в господарстві. Проте, перед введенням будь-якого сорту у виробництво, його обов’язково випробовують на демонстраційних посівах за загальноприйнятої для господарства технології вирощування. І тільки після позитивних результатів випробування сорту, його вводять в насінництво і розмножують на наступний рік в насінницьких посівах. Тому, з впевненістю можна стверджувати, що всі сорти, які пропонує ПАП «Агропродсервіс» є високопродуктивними, посухостійкими, толерантними до основних захворювань, стійкими до вилягання та осипання, а озимі культури ще і  мають високу зимостійкість та морозостійкість.

В нинішньому році для реалізації сільськогосподарським товаровиробникам  буде запропоновано до 40 сортів насіння української та зарубіжної селекції.

Серед озимих культур чільне місце в сегменті представлених сортів, займає озима пшениця. Левова частка високопродуктивних сортів пшениці, належить селекції Інституту фізіології рослин і генетики НАН України: Астарта, Борія, Дарунок Поділля, Каланча, Сотниця, Даринка Київська (новинка) та Новосмуглянка (новинка).

Серед сортів озимої пшениці, є сорти спільної селекції ІФРГ з Миронівським  інститутом пшениці ім. В.М.Ремесла НААН – Достаток та Злука, а також з чеською компанією Осева Ексімпо Прага с.р.о.Придніпровська (новинка), що суттєво вирізняється від інших сортів кількісними і якісними показниками.

В арсеналі насінництва знаходяться два потужні сорти озимої пшениці ННЦ «Інститут землеробства НААН України» –  Краєвид та  Щедрівка Київська (новинка).

Із закордонної селекції найбільшу популярність, впродовж останніх років, своєю стабільністю урожаю, утримує сорт Богемія – оригінатор Селген а.с., Чеська Республіка.

Великим попитом користується насіння сортів Колоніа а також Іліас, селекції Лімагрейн Юроп, що мають дуже високий потенціал урожайності (понад 10 т/га).

Свою нішу в попиті займають висопродуктивні сорти пшениці Кубус (КВС Лохов ГмбХ, Німеччина)   та Мулан (Нордзаат Заатцухт ГмбХ).

В поточному році господарство одержало від компанії РАДжТ Чехія с.р.о. ексклюзивне право на продаж на території України, нового ультрараннього сорту озимої пшениці  Бодицек, який першим розпочинає жнива.

В продажу також пропонується три сорти озимого ячменю. Сорт Вінтмальт – німецької селекції, а також Лестер та Луран – чеської селекції, що забезпечують чудові показники урожайності, як в насіннєвих, так і в товарних посівах.

Новою пропозицією цьогорічного продажу, буде насіння озимого ріпаку сорту Бенефіт – оригінатор Селген а.с., Чеська Республіка.

Із ярих культур для весняного періоду, потенційним покупцям буде запропоновано два сорти ярої пшениці та ярого ячменю зарубіжної селекції, які ідеально підходять для ранньовесняного посіву. Всі ці сорти вже впродовж кількох років вирощуються в насіннєвих посівах і дають стабільно високі врожаї.

Яра пшениця КВС Шірокко (КВС Лохов ГмбХ, Німеччина) характеризується високою якістю зерна, а особливістю Септіми (Селген а.с., Чеська Республіка) є пластичність строків посіву, адже даний сорт – дворучка.

Сорти ярого ячменю Кангу (Лімагрейн Адванта Ніделенд Б.В.) та Сєбастьян (Сейет Плантефоредлінг І/С, Данія), які вирощуються в насіннєвих посівах є класичними пивоварними сортами, адже вони забезпечують високу врожайність та якість солоду.

Враховуючи, що значно розширилися площі гороху в Україні, в господарстві збільшився асортимент насіння даної культури. Насіння гороху на наступну вегетацію буде представлене сортами Гамбіт та Зекон (Селген а.с., Чеська Республіка), Готівський (Осева Ексімпо Прага с.р.о., Чеська Республіка.), а також новинками Астронавт та Саламанка (NPZ-Lembke, Німеччина), що відрізняються прямостоячістю стебла та високими показниками урожайності.

Із насіння сої запропонуємо два сорти канадської селекції Богеміанс та Моравія (Семенс Прогрейн ІНК), а також український сорт Інституту землеробства – Сузір’я. Характерними ознаками даних сортів являється підвищена стійкість до несприятливих умов вегетації і формування стабільно високого урожаю зерна.

На наступну вегетацію в сегменті насіння ярих культур очікується продаж насіння гречки вітчизняної селекції нового сорту Воля та традиційного Син-3/02, з високими генетичними характеристиками.

За останні роки географія підприємств, що є покупцями вирощеного насіння значно зросла, практично немає областей в Україні в яких с/г товаровиробники не використовували для посіву наше насіння. Найбільшим попитом насіння ПАП «Агропродсервіс» користується в областях що межують з Тернопільською областю, а також в Харківській, Одеській, Сумській, Вінницькій, Волинській, Полтавській, Миколаївській та інших областях. В поточному році розпочався експорт насіння гороху в сусідню країну – Молдову.

ПАП «Агропродсервіс» в якості елітнасінгоспу з багаторічним досвідом і репутацією, має змогу також забезпечувати вирощування та доробку насіння різних с/г культур ексклюзивно для компаній ТОВ «Агроскоп Інтернешнл», МПП Фірма «Ерідон», ТОВ «Заатбау Україна» та ТОВ «Дунай Агро».

В господарстві якість насіння знаходяться під постійним контролем власної насіннєвої лабораторії, яка укомплектована висококваліфікованими фахівцями-лаборантами. Насіння в лабораторії перевіряють на схожість, енергію проростання, абсолютну чистоту, масу 1000 зерен, вологість та якісні показники: вміст білка та клейковини.

Весь посівний матеріал, що пропонує елітнасінгосп ПАП «Агропродсервіс» відповідає вимогам ДСТУ 4138-2002, адже кожна партія насіння підтверджена «Сертифікатом, що засвідчує посівні якості насіння».

Тому, за всі роки роботи ПАП «Агропродсервіс», як господарства з ведення насінництва, не отримано жодної рекламації на насіння, яке реалізовувалося сільськогосподарським підприємствам, що безперечно свідчить про бездоганну репутацію та високі посівні якості посівного матеріалу.

Сучасний ж ринок пропонує величезний асортимент насіння різноманітних сільськогосподарських культур і розібратися пересічному товаровиробникові, який не знає всіх тонкощів селекції та насінництва, доволі складно. Для того, щоб розкрити потенціал кожного сорту і одержати високий врожай, насамперед потрібно здійснити правильний підбір сорту. У цьому Вам завжди допоможе досвідчений колектив агрономів компанії ПАП «Агропродсервіс», який завжди радий надати Вам кваліфіковану агрономічну пораду!

І пам’ятайте, що високий урожай починається з доброго насіння. А насіння з Агропродсервісу, найкраще насіння для дбайливого господаря!

З питань придбання насіння та технології вирощування звертайтеся:

 

+38 067 483 2135  Олександр Джурик – менеджер із збуту

+38 067 653 5291  Любов Джурик – агроном-консультант

+38 067 352 0898  Кулян Андрій – головний агроном-технолог

 

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “ПАП «Агропродсервіс» – лідер ринку насінництва в Україні”