Андрій Баран взяв участь у відкритті пасторального року у благодійному фонді «Карітас»

Компанія «Агропродсервіс» упродовж багатьох років надає посильну допомогу релігійним громадам сіл, де орендує землю. Значний внесок вона також робить і в розбудову Марійського духовного центру у Зарваниці. А ще «Агропродсервіс» у числі активних жертводавців Тернопільського благодійного фонду «Карітас».

Цими днями тут відбулося відкриття пасторального року та освячено нову фігуру святого Вікентія – священика, котрий першим заснував організацію «Сестер милосердя». На урочини зійшлося багато тернополян, серед яких священнослужителі, пересічні громадяни, громадські діячі та бізнесмени. Цілком природно, що тут був і директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран.

Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій, освятивши пам’ятник покровителю вбогих, у зверненні до присутніх сказав: «Я кличу вас усіх у цей час, коли Україна переживає війну; у цей час, коли багато біженців; у цей час, коли є сироти, батьки яких загинули, захищаючи Україну. Простягніть до них руки, допоможіть їм. І будьмо милосердні, і берімо приклад, і читаймо життя цього святого, бо він навчить нас, як Христос вчив, бо Він життя прожив, рятуючи інших».

У свою чергу директор «Карітасу» о. Андрій Марчук повідомив присутніх, що за сприяння благодійного фонду у Тернополі відкрито стоматологічний кабінет та їдальню для безпритульних і немічних. Закуповуються речі для учасників АТО, реалізуються проекти «Територія милосердя». Не залишаються поза увагою Фонду переселенці з Донбасу. Для дітей з неблагополучних сімей організовуються фотовиставки «Миттєвості нашого життя» та дарунки до святого Миколая, на Різдво і Великдень.

Перелік добрих справ «Карітасу», де є частка кожного жертводавця, можна продовжувати. Важливо те, що благодійники роблять це від щирого серця, за що о. Андрій дякував за підтримку і велику Божу справу.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Андрій Баран взяв участь у відкритті пасторального року у благодійному фонді «Карітас»”