Аби не прихопив ранній морозець, у ПОП «Тернопільське» першими викопали столові буряки

Нинішня мінлива погода спонукала овочівників з ПОП «Тернопільське» завчасно зібрати столові буряки. Як повідомляє головний агроном господарства Іван Шевчук, добре зарекомендував себе їх сорт «Болеро». Він, як і торік, зародив по 22 тонни на круг, тому під нього відвели сто відсотків загальної п’ятигектарної посівної площі.

На жаль, знову значно нижче, як сподівалися, видає морква. У минулому році сорт «Кароліна» заледве подолав десятитонну відмітку. Заміна його на інші середньостиглі сорти не принесла особливого успіху. А все через посуху, бо морква, як відомо, потребує багато вологи, особливо у період проростання насіння та серпневого формування маси кореня. Надіються, що недобір моркви компенсують її пізні сорти «Фаворит» і «Харизма».

Поповнити овочеві запаси тернополян допоможе капуста. Вона дозріває на одинадцяти гектарах. У нинішньому сезоні, як і торік,  також використали гібрид пізньої капусти «Арос», який добре переносить посуху та має хорошу здатність до зберігання. А ще у ПОП «Тернопільське» отримали непоганий урожай картоплі. На сто гектарах висаджували як ранні, так і середньоранні та пізні її сорти. «Рівера» вродила по 24 тонни, дещо менше – «Лаура». Більшу частину овочів відразу реалізують на тернопільських ринках, а решту закладають на зберігання в овочесховищах, обладнаних холодильним устаткуванням. Це вже для весняного столу наших міщан.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Аби не прихопив ранній морозець, у ПОП «Тернопільське» першими викопали столові буряки”