З бурякового поля компанії «Агропродсервіс» на Чортківський цукровий завод для переробки доставлено перші дві тисячі тонн солодких коренів

У неділю, 4 вересня, «Агропродсервіс» розпочав  «солодкі» жнива на 126-гектарній площі у селі Купчинці Козівського району. Загалом по компанії належить зібрати цукрового буряка майже на 4 тисячах гектарів, що складає  п’яту частину від усіх посівних площ цієї культури на Тернопільщині.
Нинішній рік для буряківництва був аж надто складним через посуху. Нестача вологи у грунті в липні призвела до зниження ваги коренеплодів і відтоку вологи з них у грунт. Дещо поправили ситуацію короткочасні опади в окремих районах області у серпні. Та все ж таки головними чинниками, які дали можливість мінімізувати недобір цукрової сировини, була кваліфікована і професійна робота агрономічної служби компанії. Її спеціалісти правильно розрахували елементи живлення посівів на запланований урожай, вчасно провели комплекс робіт із захисту рослин і позакориневого живлення. А ще вірно визначилися з гібридами.
Висіяний на купчинецьких полях гібрид БТС 980 виявився здатним для формування коренеплоду в умовах жорсткої засухи. На цей момент він у середньому становить 600 грамів, цукристість у межах 19,2-19,4%, а попередня урожайність – 500 центнерів з гектара.
Непогані види на урожай показують і гібриди фірми КВС та «Бетасід», «Сесвандерхаве», «Сингента». Але головний їх екзамен ще попереду – залікова врожайність і цукристість. Тоді для наступної посівної кампанії  визначатимуться з урахуванням їх ефективності та здатності до викликів клімату.
Попри всі застереження довкола цукрової галузі у компанії «Агропродсервіс» не планують зменшувати посівні площі цукрових буряків у 2017 році. Агрономічна служба  має намір удосконалювати технологію вирощування, аналізує  «поведінку» кожного гібриду з тим, аби збільшити рентабельність цієї культури.

 

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “З бурякового поля компанії «Агропродсервіс» на Чортківський цукровий завод для переробки доставлено перші дві тисячі тонн солодких коренів”