З Богом у серці та думками про Батьківщину громада Настасова відсвяткувала 25-літній ювілей незалежності України

Велике позитивне піднесення, викликане святкуванням 25-ї річниці незалежності України взяло гору над складними економічними і соціальними проблемами у суспільстві. Це означає, що нація готова усіма доступними методами боронити свою Вітчизну.
А ще у ці дні в особливій пошані ті, хто зі зброєю в руках протистоїть ворогові на східних рубежах. Водночас люди все більше проникаються довірою і до тих, котрі створюють робочі місця, ростять хліб, дбають про соціальний розвиток села.
Це було особливо помітно учора у Настасові, де мешканці села, воїни АТО і волонтери, працівники компанії «Агропродсервіс» були учасниками святої Літургії у храмі Вознесіння Господнього, яка завершилася величавим многоліттям за незалежну Україну, за честь, за славу, за народ.
Відтак урочини перенеслись до символічної могили Борцям за волю України. Тут на пам’ятних плитах викарбувані імена учасників національно-визвольних змагань, уродженців Настасова і встановлено символічний знак на честь Героїв Небесної сотні. Під час ювілейного торжества пошанували земляків, які в числі перших у добровольчих батальйонах стали на захист Батьківщини. Серед них –  і Олег Пиндус, який під час боїв отримав важке поранення та до цього часу носить під серцем ворожий осколок. Усі вони відзначені територіальною громадою, а керівник компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський, який зворушливо привітав усіх присутніх з ювілеєм держави, вручив кожному з них вітальні адреси та матеріальну допомогу.
«Нехай свято незалежності України, – наголосив Іван Адамович, – вселяє у кожного із нас гордість за великий Український народ, об'єднує всіх українців навколо держави, жовто-блакитного прапора та тризуба».
Особливої зворушливості та емоційності святу надали виступи дитячих і дорослих творчих колективів, зокрема своєю проникливістю вразили поетичні рядки у виконанні учениці місцевої школи Євгенії Кулян та бардівські патріотичні пісні студента Тернопільського музичного училища Ігоря Гуцайлюка.
Високий рівень ювілейних фестин став можливим завдяки спільній праці духівників храму отців Михайла і Романа, сільського голови Миколи Злонкевича, депутата Тернопільської районної ради Дарії Блащак, керівництва компанії «Агропродсервіс» та сільського самоврядного і мистецького активу.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “З Богом у серці та думками про Батьківщину громада Настасова відсвяткувала 25-літній ювілей незалежності України”