Три сорти озимої пшениці, обмолоченої на демополях компанії «Агропродсервіс», видали на круг більше 11 тонн збіжжя, а 17 сортів – понад 10 тонн добірного зерна

Учора на демонстраційних полях «Агропродсервісу» у Настасові в режимі онлайн проходив обмолот тридцяти трьох сортів озимої пшениці вітчизняної та зарубіжної селекцій. Спочатку було вирахувано точний розмір кожної посівної площі. Після обмолоту зібране на ній зерно зважували, встановлювали його вологість, польову та залікову врожайність. У відібраних зразках зерна лабораторним методом встановлюватимуть його якісні характеристики: вміст клейковини, білка та маси 1000 насінин.
Як повідомила агроном-консультант компанії Любов Джурик, із тридцяти трьох сортів озимої пшениці три, зокрема, «Злука», «Придніпровська» і «Тобак» української, українсько-чеської та німецької селекцій видали на круг більше 11 тонн, а 17 сортів – понад 10 тонн. Серед них – «Краєвид», «Каланча», «Сотниця», «Малинівка», «Астарта». «Дарунок Поділля», «Богемія», «Борія», «Кубус», «Колоніа», «Дагмар», «Достаток», «Смуглянка» та інші. Урожайність усіх решти сортів озимої пшениці коливається у межах 9-10 тонн з гектара.
«Посів цих сортів ми провели за такими ж умовами, як і на товарних полях, – наголосив директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран. – Вносили таку саму кількість мінеральних добрив, засобів захисту рослин, аналогічним був і догляд за культурою».
За результатами обмолоту на цих полях, як і на всіх товарних, в агрономічній службі компанії проведуть глибокий аналіз, у тому числі і урожайності конкретних сортів, аби сформувати пропозиції щодо їх включення під час посіву озимини. На обмолот у режимі онлайн запросили керівників та агрономів господарств компанії «Агропродсервіс», бо тут усе, як мовиться, на виду і є реальна нагода переконатися як проявили себе ті чи інші сорти у нашій природно-кліматичній зоні та погодних умовах.
Крім іншого, нинішній захід є своєрідною, але переконливою рекламою насіння, яке виробляється на полях «Агропродсервісу».

 

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Три сорти озимої пшениці, обмолоченої на демополях компанії «Агропродсервіс», видали на круг більше 11 тонн збіжжя, а 17 сортів – понад 10 тонн добірного зерна”