Освячену у Гриньках Лановецького району Хресну дорогу збудували за фінансової підтримки «Агропродсервісу»

Дерев’яний храм у древніх Гриньках збудували ще в середині дев’ятнадцятого століття коштом місцевої громади, яку освятили на честь святого Димитрія. Архітектурний ансамбль вишуканого церковного зодчества доповнює рукотворна капличка.
    Православна громада цього мальовничого волинського села відноситься до Київського патріархату і відзначається своїм ревним служінням Всевишньому, національним патріотизмом, любов’ю до України та своєї малої батьківщини.
    З ініціативи пароха о. Юрія та церковного старости пана Миколи ще в березні цього року було прийнято рішення про будівництво Хресної дороги. Під стації довелося копати глибокі фундаменти, адже грунт тут насипний. Хресну дорогу вимостили добротною бруківкою, а на гранітних плитах кожної із стацій відтворили епізоди Христових страстей.
    На її спорудження кошти збирали, як мовиться, усім миром. Допомогли місцеві підприємці. Та найбільшу фінансову допомогу – 20 тисяч гривень – виділив керівник нашої компанії Іван Чайківський. І хоча «Агропродсервіс» тут не орендує землі, Іван Адамович сказав, що це на Божу справу.
    Глибоко символічно, що освячення Хресної дороги у Гриньках відбулося на завершення П'ятидесятниці. Адже саме у цей час під дією Божої благодаті людські душі розцвітають плодами чеснот.

 

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Освячену у Гриньках Лановецького району Хресну дорогу збудували за фінансової підтримки «Агропродсервісу»”