В «Агропродсервісі» ведеться активна підготовка елеваторного господарства і зерноскладів до приймання збіжжя цьогорічного врожаю

Зерновий тік у селі Велика Лука Тернопільського району компанії дістався від колишнього колгоспу. Приміщення складів були збудовані кілька десятків років тому. І хоча вони зроблені добротно, проте час бере своє. А ремонту передусім потребує покрівля, говорить агроном Василь Яцишин. Тому роботи почали саме з покрівлі.
У першому складі, розрахованому на 1,6 тисячі тонн зерна, поміняли прогнилі балки і лати, старий шифер замінили на сучасний металопрофіль. Встановили двері посиленої конструкції та нові вікна. Всередині приміщення заново оштукатурили і вистелили підлогу довговічною бруківкою. Ще залишилося побілити та продезинфікувати приміщення від шкідників, гнилі та грибків.
У другому складі вже встигли замінити покрівлю та приступили до внутрішніх робіт. Третє складське приміщення ремонтуватимуть після вивільнення його від сої, невеликі залишки якої найближчим часом перевезуть для переробки на комбікормовий завод. На черзі – ремонт піднавісів.
Комірник Галина Лучків задоволена темпами ремонтних робіт і дякує за допомогу будівельникам та спеціалістам головного підприємства. «Для нас важливо, аби все було зроблено вчасно і якісно, – говорить Галина Орестівна, – адже у Великій Луці зберігатиметься більше трьох тисяч тонн збіжжя».
Зерно з полів Великої Луки та Хаток спочатку очищатимуть на насіннєвому заводі «Кімбрія» у Настасові. Частина його піде на насіннєвий матеріал. Решту відвантажать на склади у Луці для видачі пайовикам та на зберігання.
По всьому видно, що токове господарство тут вчасно підготують до прийому зерна ярих пшениці, ячменю та сої, які тут посіяні і дозрівають на півтори тисячі гектарах.

 

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “В «Агропродсервісі» ведеться активна підготовка елеваторного господарства і зерноскладів до приймання збіжжя цьогорічного врожаю”