Проводимо толоки, аби «впустити» весну у наші села, господарки та домівки, у чистих помислах і діяннях зустріти Воскресіння Христове

За багаторічною традицією працівники усіх трудових колективів компанії «Агропродсервіс» у ці дні проводять передвеликодні толоки з упорядкування і прибирання своїх територій. Вони також долучаються до очищення громадських місць, скверів, кюветів, придорожних полос тощо. Цьогорічна толока відбувається у рамках Всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом».

Локацією для головного підприємства компанії і працівників соціальної сфери, сільрад Настасова та Миролюбівки, як і в минулому році, стала частина траси «Настасів – Тернопіль». Прилеглу до неї територію, а це сім кілометрів, у минулу п'ятницю ретельно очистили від підліску та сміття, скультивували міжряддя та побілили дерева. Тепер вона приємно вражає проїжджих своєю світлістю, охайністю і урочистою загадковістю творіння природи і рук людських.

Добре на толоці потрудилися і ярчівецькі селяни. Колектив підприємства «Агропродсервіс – Ярчівці» разом з працівниками соціальної сфери села та сільради впорядкували територію парку імені Кармазина, місцевого господарства, вулиць та місць колективного користування. Керівник ярчівецького агропідприємства, депутат Зборівської райради Василь Гамрач ініціював проведення масової толоки у районному центрі.

Толоки у Настасові та інших селах, де компанія «Агропродсервіс» орендує землю, є не стільки фізичною працею, як передусім святом душі, можливістю кожного із нашим працівників долучитися до збереження довкілля, проявити себе у єднанні з природою, збагатити свої думки добрими намірами, а вчинки – корисними справами.

Для їх продовження у наші душі і серця багатовіковою традицією уже стукає «Чистий четвер». Він вчить нас чистоти помислів, добру і застерігає від проступків, через які нерідко зриваємо з дерева нашого життя гіркі плоди невдач і бід. Як після сповіді у храмі, як після води, що бруд змиває, будьмо чистими перед Богом, Україною, своїми колективами, родинами та один перед одним, сказав Іван Чайківський, підсумовуючи цьогорічну настасівську толоку.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Проводимо толоки, аби «впустити» весну у наші села, господарки та домівки, у чистих помислах і діяннях зустріти Воскресіння Христове”