Завершено перший у цьому році етап озеленення територій господарств компанії «Агропродсервіс». Другий відбудеться восени

Для захисту населених пунктів, вододжерел і навколишнього середовища від викидів тваринницьких комплексів та господарської діяльності екологічна служба «Агропродсервісу» здійснює комплекс заходів для створення відповідних санітарно-захисних зон.

Як розповідає її керівник Андрій Боліновський, зелені насадження розміщують навколо тваринницьких комплексів, місць забору води, утилізації гною (200лагун) та  ветеринарних об’єктів. Висаджують дерева та кущі, які найкраще затримують пил і виконують роль біологічних фільтрів.

При озелененні обов’язково враховують план забудови населених пунктів і напрямок пануючих вітрів. Наприклад, з північної сторонни висаджують по кілька рядів дерев і чагарників, а із заходу та сходу застосовують їх ажурну посадку. При цьому, площа ділянок, призначених для озеленення, становитиме не менше 10 відсотків територій тваринницьких комплексів.

Загалом під час першого цьогорічного етапу озеленення в «Агропродсервісі» висаджено більше 5 тисяч дерев, з них – одна тисяча – хвойні. Новацією була висадка декоративних ялинок: оморіка сербська, піхта бальзамічна, туя західна (200смарагд). На свинокомплексі №2 у Настасові вперше висаджено горіх ідеал. Це – гроновий високопродуктивний горіх.

Наказом по корпорації керівники структурних підрозділів, де проведена висадка дерев, зобов'язані здійснювати належний догляд за зеленими насадженнями. Відповідно до цього документу розробляється план заходів щодо реалізації другого етапу озеленення, проводиться вивчення різних видів дерев та кущів для промислового використання, бактерицидної дії та поширення елементів естетичного характеру.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Завершено перший у цьому році етап озеленення територій господарств компанії «Агропродсервіс». Другий відбудеться восени”