Колектив підприємства «Агропродсервіс – Ярчівці» своєю працею у «Божому винограднику» здобуває заслужений авторитет і повагу серед церковних громад

На теренах Зборівщини про «Агропродсервіс – Ярчівці» уже говорять, як про сільгосппідприємство, котре динамічно розвивається і має хорошу перспективу. Воно буквально за кілька років увійшло до трійки господарств району за сумарними показниками економічної діяльності, культурою землеробства і виконанням договірних зобов’язань перед орендодавцями землі.

Тут активно запроваджують новітні технології, сформували хорошу команду спеціалістів, що дає можливість  отримувати високі врожаї зернових і технічних культур. Уже завершено підживлення майже тритисячного клину озимини. Радують посіви пшениці, ячменю, ріпаку та жита. В добре підготовлений грунт у стислі строки висіяли високопродуктивні сорти соняшнику, на завершенні сівба цукрових буряків. До речі, це єдине господарство на Зборівщині, яке займається вирощуванням солодких коренів.

– Головне, що усі весняно-польові роботи ми виконуємо, коли земля ще має достатню кількість вологи, – говорить досвідчений агроном Богдан Кирилецький, – так що сподіваємося на хороший ужинок.

А ще «Агропродсервіс – Ярчівці», завдяки вмінню спілкуватися з людьми, і, головне, чесній та  відповідальній позиції свого керівника Василя Гамрача, здобуває повагу серед простих людей і церковних громад.

  • Ми не можемо жити лише хлібом єдиним, – наголошує Василь Орестович, – треба бути прикладом щирого служіння Всевишньому, Церкві і громаді. Звичайно, внесок кожного у «Божий виноградник» – різний. Важливо, щоб він був від щирого серця.

За кошти підприємства ярчівецькі господарі встановили хрест і накрили бляхою золотистого кольору каплицю в селі Волосівка та виділили 25 тисяч гривень на її ремонт. Напередодні Великодніх свят виготовили лавки і столи для церков у селах Білокриниця, Озерна–хутір. Для храму у селі Вільшанка планують придбати електричний котел для обігріву приміщення. Виготовляють і найближчим часом встановлять дошки оголошень біля храмів сіл Підгайчики, Ярчівці та Волосівка.

На перший погляд, ніби й невеликі зусилля і затрати, але подібні справи допомагають дійти до серця кожної людини. Таке єднання цементує усі потуги і надії суспільного загалу мати добру економіку, заможні і духовні села та міцну державу.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Колектив підприємства «Агропродсервіс – Ярчівці» своєю працею у «Божому винограднику» здобуває заслужений авторитет і повагу серед церковних громад”