На полях компанії «Агропродсервіс» розпочали сівбу цукрових буряків високопродуктивних гібридів європейських селекцій

Нинішнього року площа посівів цієї технічної культури у компанії «Агропродсервіс» збільшена до майже 4000 гектарів. Буквально за кілька перших днів уже засіяно 500-гектарну площу високоврожайними гібридами «Дарія» (200КВС) і «Теннесі» (200Бетасед) у Тернопільському, Козівському і Теребовлянському районах.

На бурякових полях працює п’ять потужних арегатів, що дасть змогу буквально до десятого квітня  завершити сівбу солодких коренів.

«Цукрові буряки мають довгий вегетаційний період – 180–220 днів, що підвищує цінність ранніх строків сівби. Тому ми почали її відразу з настанням фізичної стиглості грунту за температури 5-6 градусів Цельсія на глибині 8-10 сантиметрів, – говорить директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран. – Для посіву використовуємо винятково насіння з лабораторною схожістю не менше 90 відсотків, а одноростковість складає понад 95 процентів. Цьогоріч розширюємо лінійку гібридів з тим, аби кращі з них культивувати в майбутньому на наших полях.

Агрономічна служба компанії добре подбала про підживлення грунту, розробила систему захисту та догляду за рослинами з урахуванням рекомендацій фахівців Агроцентру «Агроскоп», з яким компанія «Агропродсервіс» активно співпрацює. Тому є надія, що цукровий буряк в нинішньому році дасть хороший урожай. Аби тільки не підвела погода.

До речі, як сказав Андрій Степанович, чемпіонат гібридів, який торік себе добре зарекомендував на кукурудзі, буде розширено і за рахунок своєрідної змагальності гібридів цукрових буряків на їх урожайність та цукристість.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “На полях компанії «Агропродсервіс» розпочали сівбу цукрових буряків високопродуктивних гібридів європейських селекцій”