Працівники СТОВ «Дружба» разом з громадою Лозової упорядковують русло річки Гніздечної

У своїй окрузі громада Лозової Тернопільського району має славу дружньої і працьовитої родини, бо доля практично усіх сімей цього прекрасного села зав’язана на трагічних сторінках депортації українців з їх споконвічних земель на Лемківщині.

Уже діти й онуки тих, хто у далеких сорокових роках минулого століття був переселений на Тернопільщину, не лише добре господарюють на лозівських полях, але й уміють облаштовувати життя громади, зберігають традиції батьків, розвивають культуру, дбають про довкілля.

Нещодавно працівники СТОВ «Дружба», яке очолює Наталія Янкевич, підтримавши ініціативу сільського депутата Ігоря Гураля, разом з громадою вийшли на толоку для очищення річки Гніздечної. Цього і в наступні дні, у тих місцях, де річка затоплює людські городи, поглибили її русло, вздовж упорядкували береги, почистили їх від сміття та вирубали кущі. На виділені Байковецькою об’єднаною громадою та місцевим господарством кошти винайняли землерийну техніку. Сільгосппідприємство на екологічні роботи ще й надало трактор з причіпом для вивезення намулу. Упорядкування Гніздечної ще не завершено, чекають сонячних днів, аби підсохла земля. Тоді проведуть рекультивацію і спрофілюють береги річки.

Цей, здавалось би, рядовий учинок лозівчан, не єдиний у низці загальних справ на користь громади. «Їх побільшало, – говорить Наталія Володимирівна Янкевич, – коли депутатський корпус села і об’єднаної громади поповнили молоді, ініціативні люди. Серед них особливим авторитетом користується уже згадуваний місцевий підприємець Ігор Гураль. Маємо намір цього року поставити у Лозовій пам’ятник депортованим родинам. Його проект, а це стилізоване, перевернуте уверх корінням дерево, уквітчане хатами, які залишились лише у людській пам’яті, вражає своєю неординарністю».

Єднання колективу СТОВ «Дружба» з громадою через спільні справи дає добру перспективу економічної діяльності компанії «Агропродсервіс» на теренах Тернопільського району.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Працівники СТОВ «Дружба» разом з громадою Лозової упорядковують русло річки Гніздечної”