Громада села Теофіпілка Козівського району свою перспективу і надалі вирішила пов’язати з компанією «Агропродсервіс»

Розмова громади села Теофіпілка з директором ПАП «Агропродсервіс» Андрієм Бараном та керівником місцевого господарства Степаном Сказком, яка відбулася минулої суботи, видалася діловою і предметною. Йшлося не лише про економічну і соціальну перспективу села, а й конкретний інтерес кожного власника земельного паю. Головним предметом розмови стало узгодження умов укладання договорів оренди на новий термін.

Збори у Теофіпілці розпочали серію цьогорічних зустрічей керівництва компанії з мешканцями сіл, де вона орендує землю. До цієї важливої справи усі служби «Агропродсервісу» готувалися ретельно і відповідально, відпрацьовували пропозиції щодо умов продовження договорів оренди та визначали частку участі підприємства у вирішення соціальних потреб села.

Варто зазначити, що більшість учасників зустрічі у Теофіпілці ще до її початку були налаштовані на подальшу співпрацю з «Агропродсервісом». Бо ця компанія, як зазначали виступаючі на сільському сході, є надійним партнером, дбає про соціальний розвиток населеного пункту і врешті сама має добру репутацію і перспективу. Досить сказати, що невдовзі у Теофіпілці постане сучасна молочно-товарна ферма за європейськими технологіями. А це – десятки додаткових робочих місць до тих, які уже створені на відновленому господарстві та у будівельних бригадах, де зазвичай працюють місцеві люди.

Підтвердженням висновку надійного соціального партнерства громади села і «Агропродсервісу» стали переконливі слова завідуючої дитячим садочком Надії  Перцак і директора школи Івана Штогуна про те, що ця компанія лише торік своїм коштом встановила енергоекономні вікна і двері у цьому дошкільному закладі. Подбала і про місцеву школу та будинок культури. Надає допомогу власникам земельних паїв в обробітку їх присадибних ділянок, виділяє фінансову допомогу учасникам АТО, підтримує одиноких престарілих мешканців села. Чималі надходження отримує сільський бюджет від зданої в оренду землі під тваринницький комплекс та інші  виробничі приміщення.

І, що важливо, «Агропродсервіс» з часу укладання діючих договорів із власниками земельних паїв утричі збільшив розмір орендної плати, яка на сьогодні становить понад сім відсотків від нормативно-грошової оцінки землі. Чим не можуть похвалитися інші орендарі. На наступний договірний період для тих, хто погодиться на довгострокову оренду, умови співпраці будуть істотно кращими. Це є конкретною відповіддю компанії на намагання різних авантюристів обдурити селян, не підкріпивши свої безвідповідальні обіцянки конкретними справами.

Підсумовуючи суботню розмову з теофіпілчанами, директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран зазначив, що «вона була взаємно корисною, вдалося не лише, як мовиться, на марші вирішити наболілі проблеми, а й узгодити основні параметри подальшої співпраці із найголовнішими партнерами компанії – власниками земельних паїв, довірою яких ми особливо дорожимо».

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Громада села Теофіпілка Козівського району свою перспективу і надалі вирішила пов’язати з компанією «Агропродсервіс»”