Замість дорогого імпортного газу для обігріву приміщень на репродукторі «Старе Місто» використовують солому власного виробництва

Енергозбереження – справа всіх і кожного, – під таким девізом сьогодні живе і працює колектив репродуктора «Старе Місто» Підгаєцького району, що входить до складу ПАП «Агропродсервіс». Тут від початку біжучого опалювального сезону освоїли альтернативні види палива, зокрема, мова йде про використання соломи власного виробництва, якої на підприємстві ще з літа вдосталь заготовлено на весь опалювальний сезон.

За словами керуючого відділенням старомістянського репродуктора Ігоря Гуля, нині соломою опалюють маточники і санпропускник, загальною площею понад 4,5 тисячі квадратних метрів. Для цього троє кочегарів, які обслуговують котельню вітчизняного виробництва, щодня спалюють 3-4 тонни  пресованої соломи. Теплотворна здатність солом’яних тюків, що підприємству обходяться у мінімальну ціну, є достатньо високою. Тож навіть у найсильніші морози, які синоптики прогнозують на кінець січня, температура у тваринницьких приміщенням відповідатиме необхідній санітарно-біологічній нормі.

А головний підсумок альтернативного опалення на згадуваному репродукторі полягає у двох аспектах. По-перше, завдяки опаленню соломою місцеві тваринники економлять більше третини коштів, розрахунково необхідних на обігрів усього комплексу. По-друге, позитивний досвід альтернативного опалення, який уже практикують виробничі підрозділи у Настасові Тернопільського, Гарбузові Зборівського районів та в Ланівцях, у недалекій перспективі вдосконалюватиметься і поширюватиметься на інші структурні підрозділи компанії «Агропродсервіс».

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Замість дорогого імпортного газу для обігріву приміщень на репродукторі «Старе Місто» використовують солому власного виробництва”