У колективі тваринників СТОВ «Дружба» добре прижилися аж чотири родини з Курників

З настанням зимових місяців для тих, хто працює в полі, наступає пора активного фізичного відпочинку. У тваринництві такою розкішшю похвалитись не завжди можуть, адже воно живе за своїми неписаними законами. Тварини потребують щоденного догляду, добрих кормів та належних умов утримання.

На фермі лозівського господарства – 250 голів дійного стада. Треба віддати належне, що тут не лише зберегли поголів’я, але й навчились поповнювати його за рахунок власного молодняка. Для цього в існуючих тваринницьких приміщеннях телят укомплектовують за віковими групами, розробили для них відповідні режими годівлі та догляду. «Завдяки цьому маємо всі підстави тішитися поголів’ям теличок, з яких плекаємо гарних корів, – наголошує директор підприємства Наталія Янкевич. – І як би не було важко у тваринництві, від нього у наш своєрідний «банк» щодня надходять кошти від реалізації молока. Це дозволяє вирішувати поточні господарські справи, виплачувати зарплату і надавати допомогу школі та дитячому садку.

На жаль, активному розвитку тваринницької галузі перешкоджає диспаритет цін на молоко, соняшникову макуху і шрот, електроенергію, запчастини для доїльних апаратів, пальне для техніки. Найбільше турбує те, що немає стабільності і чітких правил гри на ринку молочної продукції, бракує зооветеринарних спеціалістів.

Але, незважаючи на всі проблеми, ентузіазм, бажання займатись тваринництвом у лозівчан не пропадає. У колективі тваринників добре прижилися аж чотири сім’ї із Курників. А отже, тваринницька галузь у СТОВ «Дружба» має добру перспективу.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “У колективі тваринників СТОВ «Дружба» добре прижилися аж чотири родини з Курників”