Відбулося чергове заняття ветеринарно-зоотехнічного відділення громадського Університету інноваційного розвитку корпорації «Агропродсервіс»

У корпорації «Агропродсервіс» одним із важливих  напрямків роботи є освіта, передусім інноваційна,  перепідготовка та підвищення кваліфікації керівників середньої ланки, спеціалістів і працівників провідних робітничих професій. Тобто, йдеться в першу чергу про кадри, які здатні опановувати і застосовувати новітні технології, як запоруку ефективності господарювання.

5 листопада перед слухачами курсу «ветеринарія» виступив технічний консультант компанії «Мегапор» Габріель Сотерас. Він зокрема детально зупинився на питанні прогресивних технологій у здійсненні штучного осіменіння свиней, ознайомив присутніх з новинками на ринку засобів штучного осіменіння та провів відповідний майстер-клас. Темою практичного семінару, проведеного технічним спеціалістом компанії «Лаллеманд» Девідом Савмілом, були нові підходи провідних європейських компаній до застосування природних засобів, а саме пробіотиків і пребіотиків, які заміняють антибіотики у профілактиці захворювання та лікуванні свиней. Новація дуже важлива тим, що виключає накопичення у м’ясі свиней антибіотиків і відповідно поліпшує його якісні  характеристики.

Головний технолог свинарської галузі агрофірми Войтек Бонковські, на основі запропонованих іноземними фахівцями  інновацій, детально зупинився на методології та практиці їх застосування в умовах реального виробництва на свинокомплексах корпорації.

Крім академічних тем, на занятті ветеринарно-зоотехнічного відділення громадського університету було проаналізовано поточну виробничу діяльність. Особливу увагу заступник директора ПАП «Агропродсервіс» Роман Березовський приділив біобезпеці свинокомплексів у зв’язку з новими випадками африканської чуми в Україні. Звернуто увагу присутніх на необхідності зменшення конверсії комбікормів, поліпшення організації годівлі тварин тощо.

Планується, що за підсумками господарського року в громадському Університеті інноваційного розвитку буде проведено навчання керівників господарств, філій, спеціалістів агрономічних, технічних служб та бухгалтерських працівників.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Відбулося чергове заняття ветеринарно-зоотехнічного відділення громадського Університету інноваційного розвитку корпорації «Агропродсервіс»”