Настасівський насіннєвий завод уже прийняв 11 тисяч тонн кукурудзи цьогорічного врожаю

У напруженому двозмінному режимі нині працює насіннєвий завод корпорації, колектив якого очолює молодий, але вже досвідчений Андрій Андрійчишин.

Відразу після жнив у цьому виробничому підрозділі корпорації активно приймали, очищали і доводили до товарних та посівних кондицій зерно пшениці і ячменю. Зовсім недавно закінчили сушіння сої, яка є цінним білковим компонентом для годівля тварин і в основній масі використовується на приготування концентрованих кормів для годівлі свиней. Її припасли понад 5,5 тисяч тонн.

А упродовж жовтня колектив насіннєвого заводу приймає кукурудзу нового урожаю. Порівняно з минулими роками вологість її зерна суттєво нижча. Якщо торік з поля вона надходила з показником 26 – 35 відсотків, то цьогоріч вміст вологи коливається в межах від 21 до 27 відсотків.

Зараз на заводі кукурудзу очищають від рештків качанів та сміття, осушують до 14-процентної вологості і засипають у склади для подальшого зберігання. На сьогодні цей колектив прийняв урожай качанистої з полів Настасова та Великої Луки Тернопільського району. В останні дні її доставляють з Ярчівців та Гарбузова Зборівського району. А загалом тут уже підготували 11 тисяч тонн високоякісного зерна кукурудзи.

За словами керівника заводу, виробничий ритм активно підтримують інженери-автоматизатори Володимр Дільний та Іван Мацко, оператори зерноочисних машин Петро Базар та Андрій Михайлюк, інші працівники колективу, які роблять усе для того, аби максимально якісно очистити весь урожай зернових, вирощений цьогоріч у корпорації. А роботи тут ще чимало, адже кукурудзяні жнива в «Агропродсервісі» триватимуть ще щонайменше два тижні.  

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Настасівський насіннєвий завод уже прийняв 11 тисяч тонн кукурудзи цьогорічного врожаю”