Соєві поля філії «Росоховатець» збільшили валовий збір цієї культури загалом у корпорації

Початок збирання сої у середині вересня на полях корпорації у Борщівському і Лановецькому та інших районах не вселяв оптимізму у загальні валові показники цієї культури по корпорації в цілому. Адже її урожайність, приміром, на лановецьких полях становила трохи більше 18 центнерів з гектара, у Миролюбівці Тернопільського району намолочували по 16,4 цнт/га, а Борщівщина взагалі дала мізерні намолоти.

На щастя, цього року порадували відносно непоганим урожаєм сої хлібороби філії «Росоховатець», що на Козівщині. Як повідомив керівник цього господарства Василь Рудик, що на більш як 600-гектраній площі ця культура видала по 26-27 центнерів на круг. А це, як на нинішній особливо посушливий рік, досить непогано. Обставину, крім іншого, врятували особливості місцевих грунтів. Тут переважають так звані важкі чорноземи, які затримували у верхньому шарі грунту навіть мізерну вологу, що дало можливість краще розвиватись кореневій системі сої і відповідно поліпшувати живлення вологою усієї рослини.

Ще одним фактором непоганого врожаю, на думку Василя Олексійовича, була чіткість в організації збирання сої. Кожен комбайнер, будучи зацікавленим у кінцевих результатах, забезпечував максимально якісне і без втрат збирання сої.

У філії «Росоховатець» сьогодні, без перебільшення,  борються за кожну краплину вологи. Після збирання сої відразу здискували всі площі, оперативно внесли у грунт по 2 центнери нітроамофоски і вже засіяли більше півтисячі гектарів озимого ячменю. Залишається сподіватися, що  наступного року він порадує корпорацію хорошим урожаєм.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Соєві поля філії «Росоховатець» збільшили валовий збір цієї культури загалом у корпорації”