На репродукторі встановили ефективний фільтр нового покоління

Керівництво підприємства «Агро-Ланівці» усі заходи з оздоровлення санітарно-екологічної ситуації на свинокомплексі проводить максимально прозоро, забезпечуючи при цьому інформування громади міста про технологічні та експлуатаційні параметри технічних нововведень.

Як повідомив керівник екологічної служби «Агропродсервісу» Андрій Боліновський, виготовлений і нещодавно змонтований на репродукторі фільтр за своїми характеристиками є унікальним, адже він передбачає аж чотири ступені очищення повітря. Перші два з них – мають  систему пилозахисту і об’ємного зрошування викидів від виробничої діяльності через відповідні гребінки із соплами подачі спеціального розчину у венткороби. Третій і четвертий ступені забезпечують не лише систему об’ємного зрошування, а й біологічне очищення повітря на крупнодисперсному завантаженні.

Проведене тестування в режимах: діюча вентиляція, нова вентиляція, нова плюс діюча вентиляція підтвердило високу ефективність очищення. Запахів повітря на виході з фільтра не виявлено. Лабораторні аналізи СЕС засвідчують, що вже перший ступінь забезпечує очищення аміаку на 90 відсотків – з 12 мг/м куб. до 1,2 мг/м куб., сірководню –  з 1,2 мг/м куб. до 0 мг/м куб.

При цьому слід зауважити, що аналізи та випробування фільтра проводились у найбільш несприятливих умовах – найспекотнішу пору нинішнього року.

Зважаючи, що тваринницький комплекс складається з окремих виробничих приміщень, тут встановлюють принципово нову і значно потужнішу вентиляцію на кожному з них або на два корпуси, в залежності від їх розміщення та параметрів вентиляції.

Комісія з приймання в експлуатацію фільтра на репродукторі підтвердила, що технологічні параметри якості очищення повітря (200за ступенями та загальні) відповідають допустимим нормам, що підтверджено протоколом СЕС.

Сам фільтр буде запущений після остаточного завершення його технологічної наладки, модернізації вентиляції та навчання обслуговуючого персоналу.

Отже, є всі підстави для висновку, що корпорація «Агропродсервіс» робить усе необхідне, аби розв’язати існуючу проблему і налаштована на конструктивний діалог з громадою Ланівців.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “На репродукторі встановили ефективний фільтр нового покоління”