Підбито підсумки першого етапу жнив

Під головуванням директора ПАП «Агропродсервіс» Андрія Барана відбулась нарада за участю керівників усіх виробничих підрозділів корпорації, агрономічних служб та інженерно-технічного персоналу. Підбито підсумки першого етапу жнив – завершення збирання ранніх зернових і  зернобобових культур.

Як зазначив у своєму виступі Андрій Степанович, цьогорічний валовий показник урожаю є найвищим за всю економічну історію компанії. Загалом по корпорації цьогоріч намолотили майже 120 тисяч тонн збіжжя, що складає десяту частину всього зібраного в області. І це при тому, що банк землі «Агропродсервісу» становить лише 7 відсотків від масиву орної землі, яку обробляють сільгосппідприємства та фермерські господарства краю. Середня врожайність зернових в агрофірмі становить більше семи тонн на круг, а озима пшениця видала майже по 8 тонн.

Це стало можливим тому, що в «Агропродсервісі» істотно поліпшились організація і технології виробництва, запроваджені високоврожайні сорти зернових, а також більше уваги приділили культурі землеробства на віддалених посівних площах.

Учасники наради проаналізували плюси і мінуси жнивної кампанії, вказали на наявні технологічні резерви з тим, аби врахувати їх при організації завершального етапу жнив. 

Розповсюдити цю статтю: