Учасники відкриття загальноукраїнського центру аграрних технологій скуштують цілющого меду

10 вересня компанія «Агроскоп Інтернешенл» разом із корпорацією «Агропродсервіс», на її центральній садибі відкриють унікальний демонстраційний центр, своєрідну постійно діючу школу новітніх технологій вирощування зернових і технічних культур. Для учасників цього унікального проекту готується медовий сюрприз.

Як повідомив пасічник корпорації з двадцятирічним стажем Андрій Скоробогатий, готується спеціальний павільйон, в якому можна буде скуштувати і навіть придбати цілющий настасівський мед, зібраний із фацелії, спеціально засіяної для цього на двадцятигектарній площі.

  • Цей мед, говорить Андрій Ярославович, – відноситься до висококласних, особливо корисний у лікувальних цілях. Він – ніжний на смак і, що цікаво та незвично – білого кольору.

Хоча корпорація лише перший рік займається бджолярством, але уже має на своєму господарстві більше сотні сімей. 80 із них знаходиться на стаціонарному точку, а 20 – на пересувному причіпі для підвезення бджіл до медозбірних площ. Молоді відводки, які закупили весною у відомого на всю державу матковода, заслуженого пасічника України Андрія Вітушинського, добре прижилися і пішли в активний розвиток. На жаль, цього року через тривалу посуху не отримали доброго медозбору із гречки.

Зараз наступила особливо відповідальна пора – підготовка бджіл до нового сезону. Необхідно  підгодовувати матки спеціально розрахованими дозами, аби бджолосім’ї набрали достатньої сили. Бо ті, які виводяться у серпні, зимують у напівсонному стані і на весну виводять нове покоління. Це дуже важливий процес, оскільки робоча бджола живе лише 30 днів.

За попередніми прогнозами, на наступний рік у корпорації мають намір істотно збільшити кількість бджолосімей. Монтують ще один причіп на 30 сімей, аби мати змогу збирати мед від квіткового весняного різнотрав’я, яблуневих садів корпорації – до цвітіння пізньої гречки.

А тому є надія, що настасівським медом ласуватимуть і працівники корпорації, і діти дитсадків, а частина його піде у вільну реалізацію.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Учасники відкриття загальноукраїнського центру аграрних технологій скуштують цілющого меду”