Козівський елеватор уже на третину заповнив свої ємкості збіжжям нового врожаю

Козівський зерноелеватор, який розрахований на 70 тисяч тонн одноразового зберігання зерна, уже на третину заповнив свої ємкості збіжжям нового врожаю.

Як розповів його директор Адам Чайківський,  він задоволений роботою свого колективу, в якому налічується  більше 60 людей. Вони забезпечують очищення та сушіння зерна, обслуговують механізми. А наявні п’ять потужних зерновозів задіяні на транспортуванні від комбайнів до елеватора збіжжя.

На підприємстві обладнана сучасна лабораторія, в якій Людмила Тирик та Людмила Болюх здійснюють контроль зерна на вологість і засміченість, а ріпак додатково перевіряють ще й на вміст ГМО.

Спочатку козівчани приймали від виробничих підрозділів корпорації озимий ячмінь та ріпак. Зараз повним ходом іде заготівля пивоварного ячменю, а днями розпочали приймання продовольчої пшениці, яка переважно використовується для потреб хлібопекарської промисловості.

Разом з тим, на елеваторі вже готуються до прийому пізніх зернових культур, передусім кукурудзи.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Козівський елеватор уже на третину заповнив свої ємкості збіжжям нового врожаю”