Запрацювала нова система соціальних відносин

З першого липня корпорація «Агропродсервіс» концептуально змінила свої підходи до формування власного внеску у соціальний розвиток сіл, де вона орендує землю. Новації полягають у встановленні дієвого соціального партнерства, які забезпечують взаємодовіру між власниками земельних паїв, територіальною громадою і аграрним бізнесом в особі корпорації та її структурних підрозділів.

Як повідомив заступник директора ПАП «Агропродсервіс» Федір Шевчук, нова система соціальних відносин, яка активно запрацювала, отримує позитивне схвалення місцевих рад, передусім через те, що вона упорядковує існуючі стосунки між корпорацією і територіальними громадами. Цей шлях також забезпечує публічність соціального внеску агрофірми та його прозорість.

З першого січня 2016 року збільшується сума «Єдиного соціального фонду «Агропродсервісу» до ста гривень на один гектар орендованої землі. 60 відсотків із зазначених коштів виділятиметься безпосередньо в розпорядження громади, яка публічно визначатиме соціальні об’єкти, в які передусім треба вкладати кошти. На кожен такий об’єкт складається аплікаційна форма єдиного зразка. Решта суми розподілятиметься для підтримки сімей військовослужбовців, які є пайовиками корпорації та несуть службу у зоні АТО, для допомоги релігійним громадам, на реалізацію проектів і програм патріотичного,  культурно-просвітницького, медичного, освітянського та спортивного спрямувань.

Аналогічна формула розподілу «Єдиного соціального внеску» застосовується і в другому півріччі поточного року. Тому сільські ради, передусім з Тернопільського, Теребовлянського, Козівського і Бережанського районів, уже направляють пооб’єктні пропозиції, які здебільшого стосуються підготовки шкіл до нового навчального року та ремонту сільських доріг.

Розповсюдити цю статтю: