Від чіткості і злагодженості роботи машинно-тракторного парку залежить ефективність жнивної кампанії

І хоча в корпорації «Агропродсервіс» матеріально-технічна база, навантаження на одиницю техніки в розрахунку на 1 гектар посівних площ значно кращі, ніж в  інших господарствах, все таки керівництво агрофірми вивчає можливість додаткового придбання щонайменше десяти сучасних потужних зернозбиральних комбайнів. Таку думку висловив заступник директора з технічних питань Віталій Чайківський.
І це невипадково, адже зростаючі виробничі обсяги рослинницької галузі, все більші потреби у кормах для тваринництва вимагають не лише вдосконалення логістики, але й нарощування технічного потенціалу фірми. Це відчувається вже під час нинішньої жнивної кампанії, яка в корпорації в самісінькому розпалі. Завершується збирання ячменю. В окремих структурних підрозділах почали обмолот ріпаку. 
Ефективність збиральної кампанії залежить від чіткості й  злагодженості всіх сегментів жнивного конвеєра. В корпорації кожен погожий день використовують  максимально ефективно. Після обмолоту зернових, відразу за комбайнами починається зачищення площ від соломи. Її тюкують для подальшого використання при обігріві тваринницьких приміщень в осінньо-зимовий період.
Одночасно йде підготовка грунту під майбутній урожай. Повним ходом ведеться лущення стерні, посів сидератів, які після сходження будуть переорані. Така технологія дозволяє зменшити фінансові видатки на придбання міндобрив.
Сьогодні на полях «Агропродсервісу» працює не тільки власна техніка, а й залучені у спеціалізованих фірм та місцевих підприємців понад три десятки зернозбиральних комбайнів іноземного виробництва. 
Уся техніка, яка задіяна на збиранні врожаю забезпечена вогнегасниками, працює ритмічно, з мінімальними простоями. З комбайнерами і водіями регулярно проводяться інструктажі з техніки безпеки. Біля кожної групи комбайнів, які працюють у полі, чергують автомобілі з ємкостями води, яка, при потребі, механічним чином може бути використана для гасіння пожежі.
Словом, тут по-господарськи дбають, аби вирощене в полі було вчасно зібрано і оперативно доставлено на зерноелеватори.
 
Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Від чіткості і злагодженості роботи машинно-тракторного парку залежить ефективність жнивної кампанії”