Рівняння на Європу

Започаткований ще в 2013 році інтернет-сайтом «Латифундист» проект під назвою «АгроЕкспедиція», набуває все більшої популярності в аграрному середовищі України, адже він став чи не наймасовішим і найдоступнішим популяризатором нових технологій у сільськогосподарському виробництві на прикладі кращих господарств держави.

Цьогорічна «АгроЕкспедиція приурочена пшениці. На четвертий день її учасники побували на полях корпорації «Агропродсервіс».

Директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран, який нещодавно повернувся із семінару, що проходив у Чехії, поділився досвідом тамтешніх аграріїв, суть якого полягає в невеликих нормах висіву насіння і активному використанні регуляторів росту.

Що стосується пшениці, яка дозріває на настасівських полях, то за оцінкою Андрія Степановича, повторити результат минулого року буде складно, хоча стан посівних площ візуально не гірший минулорічних.

Корпорація активно вивчає питання доцільності та ефективності використання органіки і, починаючи з нинішнього року, планує проводити хімічні дослідження грунтів, аби виявити не лише позитивні моменти, а й можливі ризики. Наприклад, закислення грунтів.

«Ми – елітне господарство, тому маємо як вітчизняні, так і зарубіжні сорти у співвідношення 60 : 40».

Ще одна важлива деталь, яку необхідно враховувати виробничникам, на думку Андрія Барана, вміння вирощувати пшеницю з високим вмістом протеїну.

Пояснення цьому просте: протеїн у пшениці значно дешевший у виробництві, ніж у сої. А це дуже важливо для тваринницьких компаній, у тому числі й «Агропродсервісу», який активно вивчає європейський досвід.

Розповсюдити цю статтю: