Соціальне партнерство забезпечує взаємну довіру між громадою і аграрним бізнесом

За рівнем власного внеску у розвиток соціальної інфраструктури сіл корпорація «Агропродсервіс» займає лідируючі позиції в області. Так само вона серед тих аграрних підприємств, котрі здійснюють найвищі платежі за орендовані земельні паї. Разом з тим, керівництво агрофірми постійно вдосконалює свою співпрацю з громадами. І якщо раніше вона визначалась здебільшого угодами із сільськими головами, то тепер запроваджується система широкого соціального партнерства.

На загальних зборах громади села Ішків Козівського району, які пройшли минулої неділі за участю заступника директора ПАП «Агропродсервіс» Федіра Шевчука і керівників юридичної служби корпорації – Володимира Мужевича та місцевої філії «Росоховатець» – Василя Рудика, детально обговорили як поточні питання співпраці з виробничим підрозділом агрофірми, так і визначили завдання на перспективу. На зборах також обумовлено рівень фінансової підтримки села.

«Найголовніше, – говорить Іван Чайківський, – що цей шлях забезпечує публічність соціального внеску бізнесу, його прозорість і колективну думку при визначенні об’єктів, у які передусім треба вкладати кошти».

На згадуваних зборах в Ішкові йшлося не лише про соціальний внесок «Агропродсервісу». До цієї справи громада намагається залучити буквально всіх підприємців, які працюють у цьому селі і користуються його благами: школою, ФАПом, дорогами тощо. По-суті, громада взяла на себе відповідальність за формування солідарного соціального бюджету села. Прийняте громадою рішення буде скріплене постановою сесії  місцевої ради.

Окрім сказаного, соціальне партнерство, яке в оновленому статусі робить свої перші кроки, дає можливість проявити себе найактивнішим членам громади, формувати справжніх лідерів громадської думки. Слушними, скажімо, були пропозиції Катерини Василівни Сидорак щодо організації продажу населенню різноманітних круп, поросят і надання послуг (200тюкування соломи) в рахунок орендної плати за паї.

А тим часом у корпорації «Агропродсервіс» створюють постійно діючі робочі групи, які очолять керівники агрофірми із залученням до їх складу досвідчених юристів, фахівців інших профілів. Вони напрацьовуватимуть увесь спектр партнерства з громадами сіл, де корпорація орендує землю. В рамках цього проекту передбачається надання безкоштовної юридичної допомоги жителям сіл із земельного та іншого законодавства.

Поза сумнівом, що ініційована «Агропродсервісом» форма соціального партнерства сприятиме формуванню взаємної довіри громади і аграрного бізнесу та допоможе в майбутньому зреалізувати завдання адміністративно-територіальної реформи, яка розпочалась в області.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Соціальне партнерство забезпечує взаємну довіру між громадою і аграрним бізнесом”