Біогазова станція з переробки гнойових стоків буде встановлена на свинокомплексі в селі ОришківціЛановецького району

Найближчим часом на свинокомплексі в селі ОришківціЛановецького району приступлять до монтажу біогазової станції з переробки гнойових стоків, повідомляє заступник директора ПАП «Агропродсервіс» Роман Березовський. Ця технологія гарантує 100-відсоткову екологічну безпеку технічної води і твердого біопалива, що отримуються після переробки стоків. Вона не несе жодного «екологічного дискомфорту» ні навколишньому середовищу, ні жителям прилеглих територій.

За словами Романа Зіновійовича, корпорація при виборі проектанта і підрядника зупинилась на фірмі«Екоенергобуд» (200м. Кременчук).Її фахівці мають вагомий  досвід будівництва очисних споруд на великих тваринницьких комплексах України.

Технологія утилізації гнойових стоківпередбачає їх  розділення на тверду та рідку фракції, знезараження  шляхом анаеробного зброджування, очищення рідкої фракції до стану технічної води та переробку твердої фракції на біопаливо (200твердопаливні пелети). При цьому повністю знешкоджується аміак і сірководень, а також здійснюється нейтралізація газів, які спричиняють неприємний запах. Більше того, ці гази будуть використовуватися для обігріву виробничих приміщень.

Цей проект уже пройшов погодження в Інституті свинарства та агропромислового виробництва НААН України. На черзі погодження у санітарно-епідеміологічній та екологічній інспекціях.

Фахівці стверджують, що на сьогодні подібна інноваційна технологія є оптимальним вирішенням питання утилізації відходів на такому масштабному підприємстві, як «Агропродсервіс». Тому подібна біогазова установка з переробки гнойових стоків буде встановлена на свинокомплексі у селі Настасів Тернопільського району. Така ж технологія утилізації відходів виробництва буде застосована при відновленні свинокомплексу у селі Старе Місто на Підгаєччині.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Біогазова станція з переробки гнойових стоків буде встановлена на свинокомплексі в селі ОришківціЛановецького району”