Спраглу озимину підживляємо добривами

Максимально використовуючи сприятливі погодні умови, хлібороби «Агропродсервісу» активно підживляють озимину. На сьогодні в корпорації цей важливий агротехнічний захід виконано на понад 70 відсотках зернових.

Як повідомив головний агроном фірми Іван Ткач, на даний час уже завершено внесення сульфату амонію на всіх посівах ріпаку. Тепер свої зусилля аграрії спрямували на здобрення пшеничних і ячмінних ланів. Місцеві хлібороби збагачують їх карбомідно-аміачною сумішшю, так званими КАСами, які дають високий ефект на різних грунтах.

Ця робота практично на завершенні у Тернопільському районі, де вже підживлено понад 90 відсотків озимого клину. Через несприятливу погоду і мокрий грунт значно повільніше підживлюють озимину на полях корпорації у Рогатинському районі, що на Івано-Франківщині.

Уже найближчим часом агропродсервісівці візьмуться за закриття вологи та вирівнювання полів під ярину і  цукровий буряк, який цьогоріч у нашій агрофірмі планують посіяти на трьох з половиною тисячах гектарів. Разом з тим, під майбутні посіви зернової кукурудзи місцеві хлібороби вноситимуть аміачну селітру.

Розповсюдити цю статтю: