Неначе писанка село

Покриті вранішньою памороззю городи, сади, дороги, на перший погляд, видаються однаковими у кожному селі. Однак чепурний населений пункт видно здалеку. До таких можна віднести і Лучку Тернопільського району, яка впритул наближається до Теребовлянщини. Вона – мальовнича і ошатна у будь-яку пору року.

Чистота і порядок на двохсот сільських дворах, де проживає 830 мешканців, стала звичною справою. Миролюбівський сільський голова Володимир Криницький  майже щодня буває в Лучці і достемно знає всі її проблеми і турботи.

920 гектарів родючих земель місцевих селян орендує корпорація «Агропродсервіс», яка активно допомагає територіальній громаді в соціально-культурному плані. Не від випадку до випадку, а продумано й цілеспрямовано. Щоб у Лучківській ЗОШ І-ІІ ступенів було тепло, за сприяння  корпорації та особисто генерального директора Івана Чайківського замінили 49 євровікон, вхідні двері,- каже Марія Мигас, директор школи і член виконкому Миролюбівської сільської ради.

Марія Євгенівна очолює навчальний заклад з 2001 року. Нині у ньому навчаються 59 учнів. «Агропродсервіс» допомагає шкільній їдальні продуктами харчування. І не лише їй, але й дитячому садочку «Сонечко», в якому нині 25 хлопчиків та дівчаток. Саме для цього дитячого закладу, яким завідує Марія Бутковська, корпорація закупила сучасний телевізор, пральну машину, холодильники, інше обладнання і меблі.

Завдяки агрофірмі змінив своє зовнішнє обличчя і сільський клуб, де директором Марія Якимчук. Тут встановили металопластикові вікна, провели ремонт, подбали, аби було тепло й затишно.

Впорядкувати сільські дороги, встановити освітлення  – усе це нам вирішити із скупого сільського бюджету було б нелегко, якби не допомога транспортом, частково матеріалами корпорації, – зізнається Миролюбівський сільський голова Володимир Криницький: «А вклад їх у облаштуванні нових доріг на новобудовах села неоціненний. Керівництво корпорації надало необхідну техніку, допомогло матеріали і робітниками. Воно матеріально допомагає двом конфесіям церкви Введення у храм пресвятої Богородиці, а ще надає продуктові набори для малозабезпечених, подарунки до релігійних свят для учнів Миролюбівської школи і дитячого садка. Не забувають агропродсервісівці й учасників бойових дій, воїнів-афганців, сімей тих, чиї діти несуть нелегку військову службу в зоні АТО.

Практично щотижня у наших селах – Миролюбівці та Лучці буває хтось із адміністрації корпорації «Агропродсервісу», цікавляться роботою сільради, школи, клубу, дитячих садків, ФАПу. За що ми їм щиро вдячні».

Розповсюдити цю статтю: