GPS-навігація: ще один крок до точного землеробства

Сучасні GPS-навігатори знаходять все більше застосування в народному господарстві України. Ними вже користуються не тільки автомобілісти, яким ці прогресивні системи управління прокладають оптимальний маршрут з урахуванням організації дорожнього руху і здійснюють  адресний пошук. Сьогодні вони стали незамінними помічниками у сільськогосподарському виробництві.

Останнім часом GPS-навігатори, встановлені на сільськогосподарській техніці, допомагають аграріям ефективно використовувати агрегати, якісно сіяти, обробляти лани і при тому економити пально-мастильні матеріали. Але, як мовиться, для кращого межі немає. Тож днями у корпорації «Агропродсервіс» 16 механізаторів підвищували свою кваліфікацію і вдосконалювали професійну майстерність на навчальних курсах, які провів спеціаліст систем точного землеробства компанії «CNH» Микола Чорнонос. Цього разу учасники тренінгу розглянули проблему зменшення перекриттів тракторами при внесенні засобів захисту рослин, добрив та при інших польових роботах.

До слова, такі навчання носять системний характер і вже у квітні тут відбудеться чергове заняття з GPS-навігації, під час якого його слухачі матимуть змогу на практиці порівняти роботу двох однакових агрегатів на одному і тому ж полі з автоводінням і без нього.

Розповсюдити цю статтю: