Боєць відправився в зону АТО на освяченому автомобілі

Уродженець селища Козлів Козівського району, який уже більше 20 років проживає в Канаді, подарував для українських військових автомобіль, на якому відправився у зону АТО воювати його колишній односельчанин Олег Віхер.

Проводжати героя зі сльозами на очах прийшли усією громадою. Сорокарічний Олег Віхер уже не вперше відправляється на схід. Він є сапером 93-ї бригади, яка вже майже три місяці дислокується у с. Тоненьке біля Донецького аеропорту. Його основним завданням є розмінування та знищення нерозірваних снарядів. Олег пробув удома лише 10 днів і хоча повністю відновити сили ще не встиг, все ж сповнений оптимізму: «Ні для кого не секрет, що зараз на сході не антитерористична операція, а справжня війна, і її ініціаторами були не українці. Ми лише захищаємо рідну землю, наші сім’ї та нашу свободу. Правда на нашому боці, тому ми обов’язково переможемо!».

Допомогу для військових від початку війни на сході збирають усім селищем – кожен допомагає хто чим може. Андрій Гавришко уже давно живе за кордоном, проте в Козлові  в нього залишились родичі. Саме він подарував власну автівку для військових у зоні АТО. Нею певний час ніхто не користувався, її відремонтували наші механіки з Дмухівців Андрій та Іван Кушнір, Петро Онишко, Андрій Гураль, Іван Малахівський. А директор місцевого підприємства «Агропродсервіс-Інвест» Юрій Малюта забезпечив потужний джип пальним на весь маршрут від Козлова до Донецька.

Отець Роман Гук благословив бійця, волонтерів і освятив автомобіль, щоб їх оминали ворожі кулі та снаряди. На прохання власника машину прикрасили жовто-блакитними та червоно-чорними прапорами, тризубами, написом «Слава Україні», а також номерними знаками «ПТН ПНХ». Односельчани впевнені, що цей автомобіль допоможе військовим повернутися з перемогою живими та неушкодженими.

За словами селищного голови смт Козлів Володимира Колісника, цей подарунок є непоодинокою допомогою української діаспори. Скажімо, Сергій Шимків з Іспанії, який також є вихідцем з цього селища, вже неодноразово спонсорував для воїнів АТО бушлати, термобілизну та інші необхідні речі.

Супроводжуватимуть автівку козівські волонтери, котрі вже вп’яте доставлять допомогу на схід. На цей раз везуть речі, медикаменти, продукти та майже 16 тис. грн., які зібрали жителі Козлова та Дмухівців.

Олег щиро подякував односельчанам та усім, хто допомагає українським військовим, адже саме жертовність та згуртованість українського народу приведе нас до перемоги.

Розповсюдити цю статтю: