Передусім – безпека праці

Одним із найважливіших завдань сільськогогосподарського виробництва є забезпечення таких умов праці, які б виключали можливість негативної дії на членів колективу різних небезпечних та шкідливих факторів. Словом, аби на фермі, в полі чи на тракторній бригаді люди працювали без травм і аварій.

Власне з цією метою у корпорації «Агропродсервіс» періодично відбуваються навчання з техніки безпеки різних категорій робітників та службовців, розповідає інженер з охорони праці Ігор Шустакевич. Приміром, 20 січня на головному підприємстві корпорації такі заняття були організовані для представників низки робітничих професій.

Учасники семінару розглянули актуальні теми законодавства про охорону праці, пожежної безпеки, медичної підготовки тощо. Разом з тим, слухачі ознайомилися з правилами роботи із вибухонебезпечними речовинами та здобули практичні навики стосовно допомоги потерпілим в умовах ймовірної аварійної ситуації.

Детально про особливості діяльності працівників агрофірми в таких ситуаціях присутнім розповіли начальник пожежно-рятувальної частини Тернопільського району Богдан Джула, провідний інспектор служби МНС району Андрій Мельник, завідуюча відділом невідкладної медичної допомоги Ганна Пелешок і заступник начальника управління Фонду соціального страхування від нещасних випадків Григорій Радзік.

Підсумки теоретичного курсу навчання підбила головний Держінспектор з охорони праці Тернопільського управління Держгірпромнагляду Ірина Корнійчук. Вона також відповіла на запитання агропродсервісівців і наголосила, що в будь-яких умовах чи непередбачуваних ситуаціях безпека праці має бути визначальним аспектом усього виробничого процесу.

Розповсюдити цю статтю: