"Агропродсервіс" запроваджує альтернативні види опалення

Найпростіші розрахунки показують, що подолати енергетичну кризу можна також шляхом запровадження альтернативних видів опалення зокрема в аграрному виробництві.

Корпорація «Агропродсервіс» кілька років тому побудувала свою першу котельню на дровах на свинокомплексі в селі Настасів Тернопільського району. Утеплили всі приміщення, оптимізували внутрітехнологічну логістику, провели низку інших енергоощадних заходів. І буквально за короткий період затрати себе окупили.

Цьогоріч корпорація встановила сучасну котельню на солому в підприємстві «Агро-Ланівці» (200керівник Мацькевич Василь Михайлович). Це дозволить обігріти виробничі приміщення свинокомплексу площею понад 6 тисяч м. кв.

На тверде опалення переходять і в ТОВ «Агросервіс-Вест» (200с. Гарбузів Зборівського району, керівник – Дольний Зіновій Богданович). Тут завершується монтаж котла потужністю 850 мегават. На весь опалювальний цикл уже заготовлено 4,5 тисячі тюків соломи, а це понад 1200 тонн. Такий запас соломи дозволить обігріти понад 12 тисяч м. кв. пташника. Нова посадка птиці вже буде з теплом на альтернативній основі.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “"Агропродсервіс" запроваджує альтернативні види опалення”