«Агропродсервіс»: жнива успішно старували

Ранні озимі культури, а це передусім озимий ячмінь, у всіх категоріях господарств області дозріли майже на 20 тисячах гектарів. Озимий ріпак займає біля 48 тисяч га площ. За оперативними зведеннями, Тернопілля уже зібрало тертину озимого ячменю.

 

Корпорація «Агропродсервіс», яку очолює Іван Чайківський, у числі тих сільгосппідприємств, де зерновому клину приділяютьособливу увагу. Лише озимого ячменю посіяли більше трьох тисяч гектарів. І це невипадково. Свинарство, яке є основою виробництва корпорації, потребує у достатній кількості високоякісних кормів. Тому збирання цієї культури у них уже в розпалі. Жнива успішно стартували.

Як говорить Іван Адамович, ми вже обмолотили 80 відсотків площ озимого ячменю. Маємо непогані види на його врожайність. Оптимістичні надії і на озимий ріпак, який дозрів на понад 4 тисячах гектарів. Радує озима пшениця, яка на виході до збирання. Лиш би погода не скорегувала наші плани.
У корпорації сподіваються і на добру урожайність цукрових буряків. На їх ранніх посівах триває ріст коренів. Добре виглядає кукурудза. Активно утворюється суцвіття на більшості посівів соняшнику. На жаль, катастрофічно не вистачає вологи.

І хоча сьогодні різко зросли ціни на паливно-мастильні матеріали, село, як наголосив Іван Чайківськитй, виконає свій головний обов’язок перед державою – забезпечить внутрішній ринок достатньою кількістю якісних продуктів харчування.

Рада обласного об’єднання сільгосппідприємств, яку він очолює, активно готується до входження аграріїв Тернопільщини в європейський ринок. Тому запровадження новітніх технологій в аграрне виробництво краю, забезпечення у майбутньому повної переробки сільгопсировини тут на особливому контролі.
 

Розповсюдити цю статтю: