Дні Франка в Денисові

2 червня в рамках проведення Днів пам’яті видатного українського Каменяра у селі Денисів Козівського району відбулося літературно-мистецьке свято «Шляхами Івана Франка». На запрошення громади села, у Денисів прибули артисти чоловічого духовного хору «Благовіст» зі Львова, які порадували глядачів прекрасним співом.

За словами представників Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка, впродовж останніх десяти років з 28 травня, музей організовує і проводить святкове дійство у місцях перебування І. Франка.  У роковини пам’яті великого сина українського народу, запрошені письменники, солісти та колективи цитували слово Франка та згадували історичні події з життя українського Мойсея, під час його перебування на Тернопіллі.

Минулого року це свято провели у с. Жуків Бережанського району. Цьогоріч пошанування пам’яті Каменяра відбулося за ініціативи директора місцевого музею Богдана Сивака, який звернувся до львівських колег із проханням посприяти у проведенні свята. Активну участь в організації і проведенні літературно-мистецького дійства «Шляхами Івана Франка» взяла також корпорація «Агропродсервіс». Директор Львівського національного літературно-меморіального музею, письменник, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка Роман Горак вручив подяку керівникам підприємства «Агропродсервіс» за допомогу у проведенні Днів пам’яті Франка.

     

Розповсюдити цю статтю: