В Настасові корпорація «Агропродсервіс» відродила яблуневий сад

Протягом декількох днів працівники корпорації «Агропродсервіс» в селі Настасів Тернопільського району висаджували перший в історії підприємства яблуневий сад на площі 4 га. Спеціально для цього було закуплено 11 тисяч саджанців кращих сортів яблук «Голден Делішес».

– Сьогодні  ми робимо лише «перші кроки» в цьому напрямку і вже отримуємо задоволення від того, що своїми руками можемо долучитися до створення справжньої краси, – розповідає генеральний директор корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський. – Зараз вкрай важливо змінювати навколишнє середовище в кращу сторону, адже дерева – це легені Землі. Будемо сподіватися, що яблуні дадуть хороші плоди, адже і грунт і клімат для цього сорту підходять ідеально.

Директор корпорації «Агропродсервіс» Андрій Баран каже, що на площі, де сьогодні посадили новий сад, була занедбана територія та старий колгоспний сад, який вже багато років не плодоносив.

– Ми взялися за відродження садівництва і ще й самі вчимося. Бо ця сфера для нас є новою, проте, якщо є бажання, то й результат не забариться, – розповідає директор корпорації «Агропродсервіс» Андрій Баран. – Взагалі, тема садівництва в Україні зараз лише «набирає обертів», адже з часів Радянського Союзу ніхто масштабно не брався висаджувати нові сади. В найближчому майбутньому імпорт харчів з-за кордону, хочеться вірити, відійде в минуле. Адже українські господарники цілком можуть забезпечити країну якісними продуктами власного виробництва.

Наразі, цей сад є всього лиш «пілотним проектом», а не окремим напрямком діяльності «Агропродсервісу». Проте, якщо справа піде добре, то в майбутньому садівництво стане ще однією ланкою господарства.

До слова, у Настасів саджанці були привезені за сприяння відомого на Тернопіллі аграрія, голови спостережної ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром», Героя України Петра Гадза. Вже зовсім скоро плодові дерева дадуть перший врожай і в Настасові на 20-ти гектарах землі з’явиться яблуневий сад, праця в якому додатково забезпечить людей новими робочими місцями.

Варто зазначити, що для корпорації висадка дерев – вже далеко не перший досвід, адже минулого місяця перед в’їздом в село Настасів за ініціативи керівництва «Агропродсервісу» була висаджена алея лип. Крім того, в планах корпорації на цей рік – втілення в життя доброчинної місії по висадженню 15 тисяч дерев у всіх районах області, де підприємство зараз активно розвиває свою діяльність.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “В Настасові корпорація «Агропродсервіс» відродила яблуневий сад”