До Дня довкілля в Настасові висадили алею лип

Напередодні Дня довкілля громада сіл Миролюбівка, Лучка та Настасів Тернопільського району вийшла на толоку. Активісти не тільки прибирали територію поблизу населених пунктів, але й встигли побілити більше тисячі багаторічних дерев та висадити алею лип при в’їзді в село Настасів. Долучилися до доброї справи і працівники корпорації «Агропродсервіс» на чолі з генеральним директором Іваном Чайківським.

– Ми організували толоку, тому що така згуртованість людей, насамперед, зближує громаду, а колективний дух, яким перейнялися без винятку всі, дає можливість краще та ефективніше попрацювати заради збереження довкілля рідної місцини, – каже Іван Чайківський. – Це – наш спільний дім, тож дбати про благоустрій та процвітання рідного села – наш святий обов’язок.

Більше двохсот людей із Настасова та сусідніх сіл вийшли сьогодні, аби вкласти частку своєї праці в заходи, що спрямовані на збереження навколишнього середовища. Особливо кульмінаційним стало висадження алеї лип, яких добровольці сьогодні посадили понад 40. Для мешканців села Настасів багаторічні липи мають неабияке значення, адже дорога до села по обидві сторони засаджена цими деревами. Оновлення алеї ініціювало керівництво корпорації «Агропродсервіс», у чому їх радо підтримали місцеві мешканці.

По закінченні акції, сільський голова Настасова Дарія Блащак та Миролюбівки –Володимир Криницький висловили слова вдячності усім учасникам за їх активну участь в наведені та підтримці належного рівня благоустрою території сіл. Підсумовуючи результати толоки, організатори ініціативи відзначили, що кількість небайдужих людей, які таким чином проявляють патріотизм до свого населеного пункту, з кожним роком лише зростає. Учасники благоустрою впевнені, що працюючи пліч-о-пліч громаді вдається не тільки прибирати велику територію, але й виховувати в собі шанобливе ставлення до природи та рідної землі.

 

Розповсюдити цю статтю: