Іван Чайківський допоміг провести веломарафон до 70-ї річниці УПА

30 вересня веломарафон "Тернопіль-Бережани" стартував з обласного центру.  Два десятки учасників майже за дві години подолали 50 кілометрів.

Стартували велосипедисти на вулиці Бережанській у Тернополі. До учасників було кілька вимог: вік (200старше 18 років), справний велосипед, наявність шолома, дотримання правил техніки безпеки.

«У мене є товариші, які як і я, займаються велотуризмом. Після фестивалю у Польщі у нас виникла ідея провести веломарафон на Тернопільщині. Ми вирішили присвятити цю подію до 70-ї річниці створення УПА. Розмістили оголошення в Інтернеті і люди почали відгукуватися. Підтримав нас кандидат у народні депутати України по Зборівському округу Іван Адамович Чайківський. Він допоміг з організацією змагань та заохотив переможців. Його допомога стала дуже доречною. Знаю, що Іван Адамович і раніше підтримував такі соціальні ініціативи, робить це зараз і в майбутньому допомагатиме втілювати ідеї громад», – розповів організатор марафону Руслан Тхорик.

Практично всі учасники змагань були з Тернопільського району та обласного центру. Гідну конкуренцію молодим хлопцям склав 72-річний Микола Миколайович Табачук, який залюбки взяв участь у заході. Пенсіонера далекі мандрівки не відлякують.

Практично на перших кілометрах марафону утворилася група лідерів на шосейних велосипедах. Спортсмени кілька десятків кілометрів вели між собою позиційну боротьбу. Уже на фінішних кілометрах у відрив пішли двоє хлопців. Переміг у марафоні (200у класі шосейних велосипедів) Василь Підгірний, який доїхав до знаку «Бережани» за годину і 38 хвилин. Дві хвилини лідеру поступився Юрій Цюрпіта. На велосипеді МТБ найкращий результат показав Віктор Ониськів. Ці троє хлопців отримали цінні призи – відповідно палатку, велокомпютер і наплічник.

Микола Табачук добрався до фінішу за дві години шістнадцять хвилин.

Після церемонії нагородження учасники велопробігу відвідали могилу вояків УПА в Бережанах, де віддали шану героям.

Як сказав Іван Чайківський, спортивно-патріотичний вишкіл української молоді має свою давню історію і починається ще з часу створення осередків молодіжного-спортивного товариства «Луг», які діяли практично в кожному селі Західної України у 30-х роках минулого століття. Згодом вихованці «Лугу» склали основу національно-патріотичної організації ОУН-УПА. Сьогодні ми маємо з особливою увагою віднестись до відновлення цих славних традицій і на їх основі активізувати національно-патріотичне виховання наших юнаків і дівчат.

На думку організаторів, марафон пройшов вдало. Всі учасники залишилися задоволені умовами проведення, заходами безпеки, організацією тощо. Вони сподіваються, що змагання стануть традиційними.
 

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Іван Чайківський допоміг провести веломарафон до 70-ї річниці УПА”