Підтримка тернопільського спорту

За сприяння відомого у нашому краї господаря, керівника корпорації «Агропродсервіс» Івана Чайківського на міжнародних змаганнях у Московській області піднято Державний прапор України.

З 10 по 12 серпня в місті Королеві Московської області (200Росія) відбувся міжнародний турнір з голболу серед слабозорих жінок. У ньому взяли участь команди із п’яти держав Європи: Росії, Білорусі, України, Молдови і Голландії. Побували там і спортсменки з Тернополя.

Наша команда у складі Людмили Котик, Зоряни Лесюк і Тетяни Шалапи зайняла четверте місце, розділивши його зі збірною України. «Ми об’їхали всю Україну – в Західному регіоні стали лідерами, а на загальноукраїнських змаганнях були другими. Наше турне до Росії – перша поїздка за кордон. Враження після турніру дуже позитивні – ми познайомилися з іноземними спортсменками і запросили їх у Тернопіль на змагання, які заплановані на цьогорічну осінь», – розповіла Людмила Котик.
Спортсменки вважають, що набутий досвід стане їм у пригоді, особливо «збірниці» України Тетяні Шалапі.

«Наступного року поїду на чемпіонат Європи, тож зарубіжний досвід для мене особливо корисний. Суддівство ігор відбувалося на англійській мові – ми спочатку не розуміли команд, але, тим не менше, непогано виступили», – наголосила спортсменка.
До змагань тернопільську команду готував тренер Богдан Котик, який зокрема сказав: «Центр інвалідного спорту допомагає нам в офіційних змаганнях – чемпіонаті та кубку України. Для участі в інших змаганнях, у тому числі й міжнародних, потрібно шукати спонсорів. Для фінансування поїздки в Росію ми зверталися до багатьох підприємців і партій, але, на жаль, ніхто з них не відгукнувся. Але випадково вийшли на Івана Чайківського, який підтримав нас матеріально і ми щиро вдячні йому за це».

Соціально і патріотично активних людей треба підтримувати, оскільки вони формують імідж нашої держави. А на цьому економити не можна, вважає Іван Чайківський.

Розповсюдити цю статтю: