Візит міністра аграрної політики та продовольства М.В.Присяжнюка

3 серпня Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк перебував з робочою поїздкою у Тернопільській області. Зокрема член уряду відвідав насіннєвий завод ПАП «Агропродсервіс» у селі Настасів. Микола Присяжнюк був приємно вражений побаченим.

«Якщо говорити про насіння зернових культур, то аграрії забезпечені на 101%. Для цього у нас є Державний резервний насіннєвий фонд та сучасні насіннєві заводи, які задовольняють потреби сільгоспвиробників у насінні. Також в Україні створена Насіннєва асоціація, яка акредитована в Європейському союзі, США та країнах СНД, а вітчизняне насіння сертифіковане в цих країнах», – зазначив Міністр.

Микола Присяжнюк також зауважив, що вітчизняна аграрна наука має чіткі рекомендації для сільгоспвиробників для отримання високих врожаїв.

«Ми рекомендуємо проводити посів насінням не нижче 2 репродукції для отримання високих врожаїв. А аграрна наука підкреслює, що імпортоване насіння, яке не адаптоване до наших природно-кліматичних умов і земель може призвести до виродженості сорту та низької врожайності. Тобто нам сьогодні необхідно працювати над виведенням нових сортів насіння. Сьогодні на базі наших наукових інститутів створюють робочі групи, які працюють над цим», – зауважив очільник відомства.

Візит міністра закінчився нарадою з питань розвитку аграрного сектору Тернопільської області та стратегії розвитку українського села.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Візит міністра аграрної політики та продовольства М.В.Присяжнюка”