Іван Чайківський отримав нагороду «Ваша Величносте Меценат»

15 червня у приміщенні Тернопільської філармонії завершилася благодійна програма «З надією та вірою» , яка є складовою масштабного проекту «Ваша Величносте Меценат». Це водночас публічна культурно-мистецька і соціальна акція. Вона дає змогу ближче познайомитися і ще раз наголосити на особистостях, яким не байдужа доля Тернопільщини, а зокрема розвитку і укріпленню області. А кошти, які були зібрані пішли на допомогу онкохворим дітям.

Іван Чайківський отримав нагороду «Ваша Величносте Меценат»

Наше життя прекрасне і різнобарвне, але інколи трапляються миті, які примушують нас змиритися з своїм безсиллям супроти трагічних життєвих обставин. Онкологічні захворювання якраз і є такими випадками. І дуже важливо, щоб у цей момент поряд був хтось, хто протягнув би руку допомоги і подарував надію.

«Сьогоднішня акція продовжує вшановувати тих для кого не існує чужих проблем. Людські біди стають вашими, бо Ви сприймаєте чужий біль, як власний. На поклик душі і серця приходите на допомогу тим, хто потребує цієї допомоги. Ми живемо у складний час і навіть у відповідь на благородний чи самовідданий вчинок можемо не почути від людей елементарного «Дякую!». Так не повинно бути. Ваш приклад гідний наслідування. Про нього повинні знати всі, щоб він надихав інших людей на добро. Тому потрібно віддавати шану достойникам.

Молодь і діти це весна людства. І саме тому кошти зібрані під час програми підуть на потреби онкохворих дітей.

У плеяді меценатів не лише Тернопілля, а всієї України горить ім'я Івана Чайківського – людини із відкритою душею і щирим серцем. Саме за його підтримки відбувається величезна кількість доброчинних акцій. Цю людину можна назвати взірцем меценатської та благодійної діяльності. Ми хочемо побажати вам віри, надії,любові від тих кому ви подарували надію на життя», – підкреслив у своїй промові співорганізатор акції народний артист України Ігор Шинкарук коли вручав нагороду керівнику Корпорації «Агропродсервіс» Івану Чайківському.

Сам же лауреат «Ваша Величносте Меценат» прокоментував подію стримано і скромно. «Допомагати людям потрібно тактовно, так, щоб, не завдати зайвого болю, не образити, не створити незручностей. Саме такі програми несуть реальну допомогу. Хочу подякувати організаторам акції за їх вміння згуртувати нас всіх разом. Кожна людина у своєму серці вболіває за дітей. Але деколи потрібно зібрати всіх докупи, щоб зробити певну справу. Ця відзнака, для мене, не є нагородою. Це скоріш зобов'язання на майбутнє. Великий український державотворець князь Володимир Мономах сказав: "Будьте батьками сиріт; не залишайте сильним губити слабких, не залишайте хворих без допомоги". І сьогодні ці слова, як ніколи актуальні. Але одна людина може зробити не багато. Якщо ми об'єднаємо свої зусилля то зможемо допомогти не одній людині, подарувати надію багатьом родинам», – сказав Іван Чайківський. Організатори акції також відзначили інших благодійників: підприємство «Агромлин», санаторій «Медобори», ресторатора Ігора Парія та сім'ю Березовських. Артисти Надія Гураль, Ірина Демчук. Маряна Назар, Любомир Чермак, ВІА «Древляни», Олена Мороз подарували присутнім в залі свої музичні вітання.

Під час акції були зібрані кошти: 14 тисяч гривень направлено в обласну дитячу клінічну лікарню, 10 тисяч гривень направлено в лікувально-діагностичний центр для дітей і підлітків і чотирьом сім'ям роздані адресні допомоги.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Іван Чайківський отримав нагороду «Ваша Величносте Меценат»”