Іван Чайківський надав допомогу учасникам фестивалю духовної пісні

У перший день липня на Підгаєччині відбувся регіональний фестиваль духовної пісні «Один Бог, один народ, одна Україна». Фестиваль започатковано у 2008 році з ініціативи духовних отців православної та греко-католицької конфесій Підгаєцького району.

Для проведення фестивалю вибрано неповторно-чарівний куточок Підгаєччини – село Завалів. Це одне з найстаріших сіл Галичини.

На Кам’яній Горі здавна існував монастир св. Василія Великого. На честь явлення Матері Божої тут побудований маленький духовний центр. Саме цей куточок Підгаєччини став центром духовності, культури, пропагування української пісні, відкриття нових імен, виконавців тощо.

Цьогоріч у фестивалі взяли участь 258 учасників. Вони виконували духовні та національно-патріотичні пісні. Хори, фольклорні колективи представляли Підгаєччину, Монастирищину, Бережанщину та Тернопіль.

Керівник корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський надав спонсорську допомогу учасникам фестивалю.

«Духовні та патріотичні пісні є невід’ємною частиною нашої історії, культури та повсякденного життя. Тому підтримка таких фестивалів це обов’язок кожного українця», – так прокоментував захід Іван Чайківський.

Цьогорічний фестиваль зібрав більше тисячі глядачів – став значною подією культурно-мистецького життя району.

Розповсюдити цю статтю:

Залишити відгук до “Іван Чайківський надав допомогу учасникам фестивалю духовної пісні”